OirschotAquaductinhetGroen

De werkgroep is onderdeel van de Stichting "A58 Oirschot, aquaduct in het groen".

Wij zijn de werkgroep "OirschotAquaductinhetGroen". Uiteraard een knipoog naar Oirschot's slogan "Monument in 't Groen". De vaste kern van deze werkgroep is: Ad Aben, Hans van Woensel en Paul van der Avort. We hebben nauw contact met o.a. buurvereniging De Heikneuters en Buurtbeheer De Hei.

De werkgroep is onderdeel van de stichting "A58 Oirschot, aquaduct in het groen" (KvK 77003748). Het doel van deze stichting is:

1. Het waarborgen van een optimale verbreding van de A58 in de gemeente Oirschot, in die zin dat de leefbaarheid, het woonklimaat en gezondheid/welzijn van haar inwoners voorop staat;

2. de realisatie van de verbreding van de A58 het monumentale en landschappelijke karakter van de gemeente Oirschot niet aantast en/of overlast en schade veroorzaakt aan de gemeente Oirschot;

3. Het bevorderen van de realisatie van een aquaduct ten behoeve van de verbreding van de A58 en het vlak houden van beekdalpassage terhoogte van Spoordonk.

Zoals op deze website (archief) kunt zien, streeft de werkgroep naar transparantie. Sinds de minister in 2013 een startdocument heeft ondertekend die niet onderbouwd is, zijn wij op een missie van "waarheidsvinding".